Wat is de energetische reden achter griep?

Griep, we kennen het allemaal. Een paar dagen (soms wel weken) in bed liggen we in bed besmettelijk te zijn, met buikpijn, hoofdpijn, ontsteking van het slijmvlies, koude rillingen, koorts en pijnlijke ledematen. Soms een droge hoest en pijnlijke ogen. Echt even niet te bewegen. 

We geven onszelf vaak het liefst pijnstilling om te koorts te verlagen en er zo snel als mogelijk van af te komen maar koorts is een heel natuurlijk afweermechanisme van het lichaam om de griep het lichaam uit te werken. 

Bij ons thuis is het dan ook de gewoonte om de griep juist verder op te wekken en het proces zijn gang te laten gaan. 
Juist omdat wij weten dat de meeste lichamelijke klachten, ziekten, pijntjes, ontstekingen en ongemakken alles zeggen over wat er in je lichaam speelt, zowel lichamelijk als geestelijk. In je lichaam huizen veel niet gevoelde emoties en ervaringen die nog niet een plekje hebben gekregen of wat je nog niet lukte om te transformeren. Dit vraagt aandacht, liefde en de bereidwilligheid jouw pijnen aan te kijken. Wat ik probeer te zeggen; Geef jij je lichaam niet de aandacht die het verdient? Dan geeft je lichaam je uiteindelijk op andere manieren signalen. Jouw lichaam gaat schreeuwen, i.p.v. fluisteren en dat schreeuwen wordt alleen maar harder.

Door de spanning die hierbij komt kijken, zorgen we ervoor dat alles intern wordt afgesloten. Onze energie stroomt steeds minder en de stroom aan levensenergie bereikt steeds minder (snel) de cellen in ons lichaam die ze zo nodig hebben. 

Dus wat betekent griep nu eigenlijk energetisch? Wat zegt dat over je proces en over jou? 

Je bent aan het rennen, vliegen, draven en je geeft jezelf (lichamen, geest, ziel) geen aandacht meer. Je rent aan alles voorbij.  

Lange tijd heb je nog het idee dat je alles onder controle hebt maar ondertussen wijs je je lichaam af, je luistert al lang niet meer, word steeds onzekerder en ervaart angst. Er is spanning in alles wat je doet. 

Is je antwoord nu “nee” deze tekst is niet voor mij geschreven? Dan wil ik je vragen? Adem in en uit en voel je lichaam. Voel wat er te voelen is. Heb jij naar je lichaam geluisterd? 

Goed we gaan verder.

Er is verlangen naar rust maar je weet niet meer hoe je dit kan vinden. Je wil je terugtrekken op een plek waar rust is, alles weer in het juiste perspectief kunt zien maar het lukt je niet meer. Je voelt je gevangen in de rush van je leven. Maar je voelt een grote behoefte naar zelfontwikkeling, je wil uit liefde leven, je hart weer openen naar de wereld en voelen dat je bestaat. Dat je mag bestaan, met alles wat er in jou beweegt.  

En nu heb je griep: 

Rust. Er is rust. Je geeft jezelf een moment van rust, onbewust. 
Je hebt jezelf lange tijd verwaarloosd en je lichaam trek nu aan de noodrem. Je hebt pauze, het is nu aan jou wat je ermee doet!
Jij hebt nu de kans om alleen te zijn, echt te voelen en alles eruit te laten wat erin zit. Dit gebeurt tijdens de griep bijna als vanzelf, je snot komt uit alle gaten en je krijgt vaak koorts.

Als je nu gaat liggen, nu luistert naar je lichaam, is er vaak een stem in ons hoofd wat ons tegen wil houden. Griep heeft inpact op zoveel gebieden in ons leven, dat je hier veel weerstand bij kan voelen. Misschien voel je je schuldig, baal je dat er nog zoveel leuke dingen op de agenda staan. 

Toch, lief mooi mens, is dit het moment om je over te geven. Doe je dit niet dan word de stress alleen maar meer en zal het je herstel niet goed doen. Stress zorgt ervoor dat je imuumsysteem nog verder over de zeik gaat en je ligt uiteindelijk langer op bed.

Vraag: Wat gebeurt er al je jezelf toestaat om ziek te zijn en het ook stom te vinden, lastig te vinden, irritant of niet het moment? 

Verder staat griep voor…

De griep staat voor vuur, voor schoon branden van je lichaam, voor je energetische schoonmaak. Het brandt je energetisch helemaal uit, om vervolgens weer verder mee te nemen op je pad wat je nodig hebt.  Zo zie je dat griep veelal voorkomt in de herfst/ winter maanden waarin we aan het loslaten, verder rollen en processen zijn. Daarin is loslaten en overgeven een belangrijke factor. Energetisch gezien treedt koorts op naar een periode van ‘koortsachtig’ denken, angstig gepieker, boosheid en nervositeit. Het is tijd voor om alle emotionele ‘gifstoffen’ uit te scheiden. Weg ermee! En om weer rustig bij jezelf te komen, in het hier-en-nu. 

Als je koorts krijgt tijdens de griep, dan kun  je ook weer het contact met je lichaam voelen. Je voelt je vaak ook dankbaar over hoe goed je lichaam eigenlijk functioneert. Hoe het vecht tegen een griep, hoe het weerstand biedt door je koorts te geven. Het lukt je tijdens de griep vaak beter om in je lichaam te zijn. Besluit je dat dan nu vol te houden?  

Koorts wordt veelal gezien als iets heel slechts, maar het is echt zo natuurlijk als het maar zijn kan.  Je hebt ziekmakers in je lichaam, in allerlei soorten en maten en de griep geeft toegang tot je lichaam aan de koorts om die “ziekmakers” als bijvoorbeeld stress eruit te werken.

Klinkt als een liefdevol proces toch?
Dan is die weerstand toch helemaal niet nodig als je dit zo interpreteert?  Griep krijgen is een teken van spiritueel een stapje verder komen.

Wil je meer in je lichaam verdiepen, luisteren naar haar en voor haar zorgen?
Boek dan een behandeling

Mijn teksten sluit ik altijd met de zin: Dit is mijn waarheid, niet DE waarheid. Haal uit deze teksten waar je wat aan hebt, doe dat trouwens in alle teksten of eigenlijk in alles. Schep op wat je energie geeft, waar je je goed bij voelt. Voelt dit als zweverig, onzin of als onwaar voor jou? Klik dit dan vooral weg. Ik probeer mijn teksten met zoveel mogelijk informatie te vullen, zo down to earth mogelijk.