Waarom is massage geen wezenlijk onderdeel van ons leven?

Een vraag waar ik stiekem het antwoord wel op weet en jij waarschijnlijk ook.
Massage is in onze westerse wereld een manier van ontspannen geworden en niet meer een aanraking met het hart. We zijn vergeten hoe wijs ons lichaam is en wat het ons allemaal te geven heeft.

Als ik begin over luisteren naar ons lichaam. Weten dat ons lijf ons een verhaal vertelt en voelen wat ons lichaam ons wil zeggen, hoor ik vaak dat het zweverig is.
Pas als mensen een stapje verder gaan, kiezen voor een behandeling en mij beter kennen weten ze dat ik juist heel down to earth behandel en balans tussen energie, weten en ervaren super belangrijk vind.

Je fysiek en je mentale jij hebben alles met elkaar te maken. Het is niet voor niets dat we stress linken aan spanning. Spanning in het lichaam verzamelt zich niet voor niets op een bepaalde plek.

Zwakke plek?

Nee juist niet, het is een mega krachtige plek. De plek die de spanning in het lichaam aanneemt zegt iets over het thema waar je mee aan de slag mag.

Maar goed, terug naar de vraag.
Het antwoord is omdat we niet willen voelen. Lange tijd in onze geschiedenis moesten we normaal doen, emoties waren totaal niet handig, praktisch en we hebben er ook nog eens labels op geplakt.
Verdriet is voor watjes, boos zijn mocht niet bestaan en kun je beter achter slot en grendel doen, mensen schrikken van je, (Te) hard lachen vraagt aandacht en aandacht trekken is stom. Ik kan nog wel even doorgaan. En is ook heel persoonlijk maar iedereen heeft wel z’on oordeel.
En deze oordelen zijn vaak niet van onszelf maar komen uit de overlevingsstrategieën van onze voorouders (die echt in een andere wereld leefde) of uit overtuigingen die niet meer zijn van deze tijd.

Ons lichaam geeft ons signalen en wij mogen daar naar luisteren. Zou jij zonder google en zonder dokter weten wat zich in jou lichaam afspeelt? Zonder hiermee te zeggen dat de medische wetenschap niet nodig is. Ik geloof in een gezonde balans hierin. Deze balans is weg, we stappen in het slachtofferschap en leggen ons vertrouwen volledig in de handen van iemand anders. Maar hoe zou het zijn als je eerst eens zelf begint met voelen en als dat je niet lukt samen met iemand te kijken naar hoe je weer je lichaam zou kunnen voelen zodat het fijn, vrij en in liefde kan bewegen.

Mijn teksten sluit ik altijd met de zin: Dit is mijn waarheid, niet DE waarheid. Haal uit deze teksten waar je wat aan hebt, doe dat trouwens in alle teksten of eigenlijk in alles. Schep op wat je energie geeft, waar je je goed bij voelt. Voelt dit als zweverig, onzin of als onwaar voor jou? Klik dit dan vooral weg. Ik probeer mijn teksten met zoveel mogelijk informatie te vullen, zo down to earth mogelijk.