Ayo Mandiri Spa

Het betekend zoveel als “laten we onafhankelijk zijn”.

Twee dagen geleden kom ik aan in Flores. Een van de duizenden eilanden in Indonesië. Nog niet zo toeristisch en bekend. Flores, de eindbestemming van onze huwelijksreis.

Op onze hotelkamer ligt een folder van een spa. What else is new, spa folder liggen er in elk hotel in Indonesië. Massage hier en massage daar. Als we de folder toch even pakken uit nieuwsgierigheid blijkt deze spa toch anders te werken dan de rest van alle massagesalons.

Hier wil ik natuurlijk naar toe. Jarenlang werkte ik met mensen met een beperking en dit lijkt me een hele fijne en mooie ervaring.

Het gevoel “ik pak dit foldertje niet voor niks” is groot. Twee dagen later belt de receptionist naar Ayo Mandiri Spa. En we kunnen om 15 uur terecht.

Een 1,5 uur durende traditionele Balinese massages met accupressure. En 1 uur reflexology van voeten, handen, rug en hoofd geboekt voor 330.000 Rp per persoon. Dat is als ik het omreken naar euro’s €19,52 per persoon voor 2,5 uur. Ik ben reuze benieuwd.

Eenmaal aangekomen, deed een vriendelijk jongeman open. Samen met een andere lieve dame. De jongeman genaamd Martin, sprak heel goed Engels.

Nog even naar de wc en toen naar boven. Mooie ruimte met meerdere massage banken naast elkaar met gordijnen ertussen. Martin vroeg nog even naar onze wensen. Blijkbaar was het niet goed doorgekomen. Martin lachte; “we doen eerst de balinese massage met accupressure en dan kijken we wel of je die andere nog wil”. In zichzelf gniffelend liep hij mee naar boven. Mark ging bij Martin en ik had het genoegen gemasseerd te worden door een dove dame: Veni.

De massage was heel anders dan ik verwachtte maar wat heb ik vreselijk genoten. Ik viel zelfs even in slaap… Haar handen gingen zo snel. Ze voelde echt… De tijd vloog voorbij. Ze klopte op mijn schouder en pakte me bij mijn hoofd en benen als een baby en zette me rechtop. Nog wat rekken en strekken volgde. “Finish” riep ze…

En gebaarde dat ik onder de douche mocht. Heerlijk wat heb ik genoten…

We hebben nog een afspraak gemaakt over 2 dagen. En morgen mag ik een paar uur meelopen om samen met Martin te masseren. Ik heb er super veel zin in!Hierover snel meer!

Wil je meer lezen over de door een Nederlandse vrouw gerunde stichting? Voor de Nederlandse stichting klik hier.

Met liefde,

Mandí