5 tips om een fijne masseur te kiezen die bij je past

Een fijne masseur zoeken kan een hele zoektocht zijn.
Hieronder vind je 5 tips die je zouden kunnen helpen

 1. Wat zou je willen van een masseur?
  Denk en voel eens wat je zou willen van een masseur.
  Heb je pijn en wil je vooral dat je klacht NU word opgelost? Of ook op langer termijn?
  Wil je vooral ontspannen? Wees je verder nog van 2 dingen bewust; Er is een verschil tussen massagetherapeuten (soms ook vergoed door de zorgverzekering) en Masseurs. Massagetherapie is een vorm van behandelen waarbij je gezondheidsklachten behandelt met massage maar ook kijkt naar de onderliggende oorzaak. Praten (met het lichaam) en voelen zijn dan onderdeel van de behandeling. Een masseur is iemand die vooral spiermatig en energetisch kijkt naar het lichaam. Een masseur heeft vaak als doel tot ontspanning. Massagetherapeuten raken vaak de diepere laag en begeleiden je daarbij. Nog even een kleine aanvulling: Masseur is een vrij beroep, dat betekend dat iedereen kan zeggen dat hij/zij masseur is. Met of zonder opleiding, met of zonder goede bedoelingen, met of zonder kennis van het menselijk lichaam.
 2. Iedereen zoekt iets anders, zoek daarom zelf.
  Mond-op-mond reclame is mega fijn, ook voor masseurs. Maar wat je vriendin fijn vind hoef jij niet fijn te vinden. Blijf daarom altijd bij jezelf voelen. Klopt het en vind ik dit prettig?
 3. Neem de tijd
  om een fijne masseur te zoeken. Je geeft je letterlijk en figuurlijk bloot en dat voelt kwetsbaar.
  Iemand die fijn voelt en jou mag (aan)raken zoeken duurt soms even. Gun jezelf die tijd. Voordat je de afspraak maakt; kijk op de website van de masseur. Kun je vanaf een afstand al een klik voelen? Voelt het fijn, de manier van schrijven, de afbeeldingen enz enz. Als je meer nodig hebt, bel eens.
  Misschien ben jij heel audiologisch ingesteld en vind je het fijn om iemand even te horen praten.
  Stel vragen en blijf voelen. Een fijne masseur begrijpt jou vragen en je behoefte goed te voelen.
 4. Wat heb jij nodig om je “doel” te behalen?
  Als je doel ontspannen is, weet je dan wat jij nodig hebt om te ontspannen?
  Eigen muziek? Warmte? Mag iemand je meteen aanraken of wil je dat diegene toestemming vraagt?
  Dat kan heel kieskeurig zijn, dus denk daar vooraf eens over na. Wat wil je wel en niet aangeraakt hebben? Wat zou je kunnen helpen je doel te behalen?
 5. Je mag de verkeerde kiezen
  Nu kan het natuurlijk altijd zo zijn dat je tijdens je bezoek denkt, dit voelt niet goed.
  Weet dan dat je altijd, wanneer ook, je het recht hebt om op te staan en weg te gaan. Of je grenzen aan te geven. Je altijd kunt aangeven wat je niet en wat je wel prettig vind. Het is jouw massage van jouw lichaam en jouw tijd. Blijf communiceren. En heb je een keuze gemaakt die niet goed voelt? Kies dan vooral iemand anders.