10 oliën voor het openen van je hartchakra

Je hart (chakra) in balans brengen met mooie olieën, gebruik ze om te masseren, te verstuiven of te dragen in een sieraad.  Zorg dat je natuurlijke olie gebruikt.

Roos

Roos zorgt voor opening van het hartchakra als zich die door verdriet gesloten heeft. Roos verbind zich met het vrouwelijke in jou.

Neroli

Ofwel sinaasappel bloesem.
Neroli is een ontzettend activerende olie.
Deze olie word veel gebruikt bij aandoeningen die veroorzaakt worden door blokkades in zowel basis als hartchakra zoals menstruatieklachten, hartkloppingen en pijn en spanning in de borstgebied. 
Ondanks zijn activerende werking ervaren we veel rust en bescherming bij deze olie. 

Lavendel

Lavendel staat bekend als ontspanner, als kalmerende en onspannende olie omdat zij goed werkt op het parasympatisch deel van ons zenuwstelsel. Maar Lavendel is zoveel meer. Die ontspannende en kalmerende werking zorgt voor verzachting in ons hart. 

Lavendel werkt ook heel angstverlagend en is goed voor onze luchtwegen.

Geranium

is een hele harmonieuze olie. Deze kamerplant is veel meer dan een  plantje waarachter je oud wordt. De geranium zorgt voor mee balans en evenwicht. 

Hij werkt goed tegen negatieve gedachten en voor mensen die mentaal en emotioneel uitgeput zijn. Evenals de roos kun je deze olie gebruiken om verbinding te maken met je hart, mede omdat het je hoofd kalmeert. 

Ylang Ylang

kan je heel goed gebruiken bij depressiviteit, angst, spanning, slaap- en concentratieproblemen, frustratie, sombere gevoelens maar ook bij veel verdriet. omdat zij spanning en stress vermindert. Mede daarom wordt deze olie gebruikt bij heftige emotionele trauma’s. Deze olie brengt je ook dichter bij je innerlijke kind. 

Vanille

geeft een gevoel van veiligheid en zelfwaardering. Je kunt deze olie goed gebruiken bij  onrust, stress, irritaties en onzekerheid.
En ook Sexuele energie te boosten bij gebrek aan energie, angst voor intimiteit, gebrek aan zelfvertrouwen en emotionele verstarring. 

Hij word vaak als “saai”en “standaard” gezien maar een goede mooie natuurlijke olie kan een hele helpende olie zijn. 

Bergamot

Ze zijn niet nodig. Wat heb je nodig?  Waar zit de blokkade?
En wat zegt dat over jou? Ga met je aandacht en adem naar de blokkade toe en open de weg. 

Laat het maar stromen!

Cistus

of eigenlijk de Cisteroos. Deze olie is een hele verwarmende olie.  Je voelt je in de steek gelaten, je voelt je eenzaam en onbegrepen. Je hebt het idee dat niemand je ziet. Deze olie is heel ondersteunend aan traumatische ervaringen. 

Melisse

Het kost heel veel liefde, aandacht , geduld, compassie en vergeving om ons Hartchakra healen. Masseer je hartchakra. Niet prettig om zelf te doen? Zie hieronder. 

Engelwortel

Geeft zelfvertrouwen en  is een kracht opbouwende en stabiliserende olie. Engelwortel heeft een beschermende invloed. Goed om te verbruiken bij hartkloppingen en als aanraking van het hart gedeelte pijnlijk is. 

En dat zijn ze echt niet allemaal…

Er bestaan nog veel meer oliën die ondersteunend kunnen zijn. Zoek naar de juiste combinatie. Oliën zijn geen middel om mee te spelen en geen vervanging van de reguliere medische dienstverlening.

Wil je meer in je lichaam verdiepen, luisteren naar haar en voor haar zorgen?
Boek dan een behandeling

Mijn teksten sluit ik altijd met de zin: Dit is mijn waarheid, niet DE waarheid. Haal uit deze teksten waar je wat aan hebt, doe dat trouwens in alle teksten of eigenlijk in alles. Schep op wat je energie geeft, waar je je goed bij voelt. Voelt dit als zweverig, onzin of als onwaar voor jou? Klik dit dan vooral weg. Ik probeer mijn teksten met zoveel mogelijk informatie te vullen, zo down to earth mogelijk.