Wat als…alles precies goed is?

Ik merk bij mezelf dat het niet klopt. Misschien wel niet meer. Of nooit heeft gedaan?
Ach hoe dan ook, het klopt niet, niet voor mij. In die advertenties wordt er zoveel gezegd als; Als je verandert, verandert de wereld om je heen of als je verandert verandert je bewustzijn. 

Lees meer: Wat als…alles precies goed is?

Ik sloeg de (digitale) Van Dale eens open. 
Volgens de Van Dale betekent verandering: anders maken/worden; = wijzigen
ervoor zorgen dat het niet hetzelfde blijft,

Er komen veel van dit soort advertenties voorbij, dat is niet voor niks, dat betekend dat wij denken het “nodig” te hebben en ik vraag mij af; wat is mis met hetzelfde blijven als jij je er goed bij voelt. Je jezelf Senang voelt, kan zijn met wie je bent? Gaat het er niet om, om in het hier en nu “gewoon te ZIJN”, met dat wat er is. 

Alles wat MOET geeft druk en is het niet de druk die ervoor zorgt dat we juist blokkeren. Blokkeren in ons lichaam, in ons systeem en in wie wij zijn. Weg gaan bij ons gevoel en niet meer gewoon kunnen zijn. Want als iets MOET, moet het vaak ook snel. Ik stel wel eens de vraag in de praktijk, en misschien kreeg je deze vraag al eens van mij, wat als je moeten veranderd in mogen? In ik mag. 

Wat is/was jouw antwoord daarop? 

Ik kan je verklappen, dat het veel gehoorde antwoord in de lijn ligt van “Dat gaat het niet zo snel” of “dat “kost” me teveel tijd”. Moeten vinden we veelal niet leuk en verzetten ons er ook nog tegen. “Ik moet niks”. Als je ervoor kiest om te zeggen ik mag, geeft het teveel vrijheid. Vrijheid om te voelen, vrijheid om er zo lang over te doen als we zelf willen, vrijheid om er helemaal mee te zijn. Dat klinkt fijn toch?
En ook eng. En dat begrijp ik, we zijn het verleerd, we willen snel, we willen nu (zonder hier te zijn) en we willen anders. Want zoals het nu is, is het niet goed en misschien wel de belangrijkste reden: “We willen niet voelen.”

We klagen veel over pijn in ons lichaam, onrust, stress en in een leven beland zijn waar we niet in willen zitten. We gaan er maar niet bij voelen, want wat als we echt ons hart zouden volgen en in het hier en nu met onszelf kunnen zijn? Ja dan…dan verandert er van alles…alleen dan zonder er controle over te hebben. Precies in flow en precies zoals het nu mag zijn. 

Voorbeelden die je zou kunnen gebruiken;

  • Ik mag – ik moet
  • Ik moet sporten vanavond – Ik mag sporten vanavond 
  • Ik moet van vanalles in het leven – Ik mag het op mijn eigen manier doen 
  • Ik moet de was vouwen en het hele huishouden doen – Ik mag zorgdragen voor mijn huis en ik mag dat doen op een manier die voor mij fijn/haalbaar/leuk/dragelijk is.

Bovenstaande zijn slechts suggesties, want van mij hoef je niks te veranderen 😉
Je bent echt precies goed hoe je nu bent…en nu….en nu….en nu.