Zwanger en masseren

Twee weken terug kreeg ik wederom een zwangere klant die aangaf eerder bij een andere masseur te zijn geweest waar de massage zo slecht was, dat ze het spannend vond opnieuw zichzelf “bloot” te geven. Naar aanleiding van deze klanten schrijf ik dit artikel op mijn website.

Een zwangerschap is behalve een hele fijne en blije periode ook een wiebelige, kwetsbare periode waarin er veel van je lichaam gevraagd wordt. Het is daarom belangrijk om mensen om je heen te hebben die liefdevol en zorgzaam zijn. Ook de masseur die kiest is belangrijk. Je laat iemand toe in de energie rondom jou en je kindje. En dat heeft invloed.

Het massagevak is een vrij beroep. Iedereen die denkt te kunnen masseren, kan masseur worden en een praktijk openen. Dat is fijn, want zo is er de mogelijkheid voor iedereen om een masseur te vinden die past. Maar het heeft ook zijn nadelen. Zeker bij zwangerschapsmassage zijn er veel dingen die je moet weten over de groei van de baby, hormonen, het kunnen vrijkomen van bepaalde stoffen in het lichaam die bevalling kunnen opwekken (wat we vaak nog helemaal niet willen), drukpunten enz.. Het is daarom zeer belangrijk dat je kiest voor een masseur die een opleiding/cursus heeft gedaan en waarbij jij je helemaal senang voelt.

Je kunt bij mij een kennismakingsgesprek inplannen. Deze afspraak duurt 30 minuten en kost €24,95 euro. Hierin masseren we niet, maar nemen we de tijd om te praten over je wensen en kun je even de energie voelen en drinken we samen een kopje thee. Je bent natuurlijk ook gewoon welkom voor één van de zwangerschapsmassages. Klik voor meer info.