(Rebozo)doeken

“Al langer werkte ik met doeken maar vaker bij zwangerschapsmassages of diep trauma waarin aanraken in eerste instantie geen optie is.Nu merk ik, sinds ik meer en meer sluitingsrituelen mag begeleiden én een dag mocht doorbrengen met 2 prachtige mensen die de rebozodoeken die ik gebruik uit Guatamala halen, en mocht leren over nog veel meer gebruik van doeken dan ik dat deed, ik ook steeds meer gebruik maak van de doeken met verschillende uitwerkingen; loskomen van emoties, diepe ontspanning, lichaamsbeleving op een andere manier, koestering en geborgen ervaren en zo kan ik nog wel even doorgaan.Al geloof ik heel erg in de kracht van mijn handen, mijn heldervoelendheid en mijn intuïtie: De kracht van doeken is magische.”

Mandí op Instagram

Ik besefte…

op dat moment dat ik jullie graag meer wil vertellen over de doeken die ik in mijn praktijk gebruik. Alles wat mijn mijn praktijk binnenkomt, wat gebruikt wordt voor het geven van mijn behandelingen, is met grote zorg en aandacht uitgekozen of tot mij gekomen.

De Rebozodoeken

De rebozodoeken waarmee ik werk zijn handgeweven doeken uit Guatamala.

De rebozo komt oorspronkelijk uit Mexico. De rebozo’s die wij samwj gebruiken komen voor een deel uit mexico en een deel uit Guatamala en zijn met de hand geweven. Ze zijn bij een familiebedrijf ambachtelijk geweven op een trapweefgetouw. De doeken zijn van katoen. Traditioneel wordt de Rebozo voor elke cyclus in het leven gebruikt. In Mexico is het heel gebruikelijk om een Rebozo te hebben die onderdeel is van je leven en als een soort verlenging van je armen en handen. De Rebozo wordt dan gebruikt voor van alles van dagelijkse (huishoudelijke) klusjes, als draagdoeken voor de boodschappen en voor de kinderen (of die van iemand anders), als deken, voor massage en nog veel meer. Een Mexicaanse vroedvrouw gebruikt de Rebozo dagelijks met haar moeders in allerhande situaties. We respecteren de oorspronkelijke traditie van werken met de Rebozo en gaan hier zorgvuldig en met heel veel liefde mee om. We zijn dankbaar voor de prachtige doeken, die ons ondersteunen. Ik gebruik ze zelf dus voornamelijk om te sluiten, te masseren en om er oefening mee te doen.

Batik doeken

Dit zijn de doeken die ik vaak gebruik om je toe te dekken, om je in te pakken of om je hoofd te binden. Deze doeken zijn gemaakt in Indonesië en heb ik ook zelf meegenomen uit Indonesië. Verschillende plekken gaven verschillende batikstijlen.

Ik reisde eerder naar Sumatra, Lombok, Bali en Java. Een veels te zware koffer reisde er altijd mee terug. Voor mij zit in veel van deze doeken een herinnering, een gevoel of een beweging. Ik kies deze doek dan ook echt speciaal voor jou voor de massage met liefde uit.

Na de massage reinig ik ze, zowel aards in de wasmachine en energetisch. Soms heeft dat meerder reinigingsbeurten nodig om ervoor te zorgen dat jij niet onder de shit van een ander ligt.

Geef een reactie