Seksueel Trauma

TRIGGERWARNING: Ik deel hier over seksueel trauma omdat ik geloof dat delen heelt en omdat ik jullie graag meer vertel over hoe het lichaam werkt. En hoe kan dat soms beter dan te vertellen over je eigen weg. Hopelijk haal je er iets uit.


Zie je dit meisje?
Heel lang dacht ze dat ze stuk was. Kapot, totaal gebroken en niet meer te lijmen. Gemaakt om te misbruiken.

Dit meisje, dit meisje die vol vrije ziel zit, vrijheid als grootste goed achtte en onbevangen het leven in stapte zat jarenlang gevangen in die gedachte. Totaal van overtuigd. Ik ben stuk….

Ze vond geen aansluiting, kon haar emoties niet uiten, was altijd en overal bang, ze wist niet eens wat veiligheid betekende, kon niet ontspannen en de nachten waren een ware hel. Altijd? Ja altijd!

Ze voelde zich niet normaal. Niet passend in deze wereld, niet gehoord en niet gezien. Ze voelde zich niet gewild. En leefde op het randje van de afgrond, eigenlijk meer aan de kant van de dood dan levend. Haar basis totaal beschadigd.

In haar jonge jaren werd zij betast, in haar vroege pubertijd aangerand, in haar latere pubertijd verkracht. Het recept om ook later af te dwalen, te verdwalen, het donker in te lopen en de verkeerde keuze te maken. Ze deed het allemaal.

Ik kijk op haar terug. Het doet pijn. Ik rouw. Ik rouw om die pijn. Die zachtheid, mildheid en liefde die zij miste en ik geef het haar. Nu!Nu kan ik dat. Ik geef ruimte en adem aan dat gevoel. Ik ben moe, energie is op. Langzaam komt het ook weer terug.

Deze week kreeg ik foto’s en boeken uit mijn jeugd die nog op zolder lagen. Ach dacht ik verwerkt en opgeruimd, dus ik neem het mee.

Het lag er dagen en nu ik hét opruim gebeurd er toch van alles. Ja want zo werkt het lichaam. Ik weet het en toch heb ik mij er een aantal dagen tegen verzet. Het oude weer gevoeld en doorleefd. Er komen tranen, pijn in mijn schouders en armen (de emotie hield zich vast die dagen dat het er lag), mijn bekken trekt zich samen en dan laat ik los. Ik ruim op. Ik ben mild, liefdevol en zacht voor deze gevoelens. Ik ben niet stuk. Nee echt niet *zucht

#lichaam #luisterennaarjelichaam
#seksueelmisbruik #nareseksueleervaringen #liefdevoorjelichaam #kapot #ikbennietstuk

Nog even dit: Het gaat goed met mij, ik wil helen, bewust leven en daar hoort pijn, rauwheid en schuring bij. Daar hoort bij dat je oncomfortabel bent. Ik ben dus niet zielig, in tegendeel ik voel me sterk, ik deel dit als ik voel dat het voor mij goed is, af is en ik er anderen mee kan inspireren en die er kracht uit halen.

Na seksueel trauma, hulp en trauma therapie help ik vrouwen hun lichaam weer te voelen. Aangeraakt durven worden, liefde voelen, basis ervaren en genieten. Je bent welkom, hoe je bent op dit moment, met jouw wensen, op jou voorwaarde en met je verlangens en je angsten. Je bent meer dan welkom mooie vrouw!