Massage voor mensen met een (verstandelijke) beperking

Jarenlang werkte ik in de zorg als begeleider van mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Ik deed hiervoor een opleiding Sociaal Pedagogische Werk. Ik merkte uiteindelijk dat de zorg, zoals hij nu opgezet is, niks voor mij is.

Ik wil mensen graag de aandacht geven die ze nodig hebben en hun lichaam laten ervaren. Dat lukte mij niet door alle was die weggevouwen moest worden, rapporten die optijd in orde moesten zijn en de hoge werkdruk. Ik besloot een andere weg in te gaan. Wel bleef ik twee cliënten begeleiden en deed ik leuke dingen met ze. Een van deze lieve mensen is pas overleden. Hij genoot van mijn aandacht en massages. Ik deed dat vaak omdat ik niet met hem kon praten. Maar communiceren lukte me goed, mede door massage. Inmiddels masseer ik meer mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking omdat het vaak heel nodig is, rust en ontspanning heel fijn is én iedereen dat verdiend.

Ik doe deze behandelingen altijd in overleg met begeleiders op locatie en bied deze op maat aan. Je kunt hierover contact met mij opnemen via deze link.