Rebozo sluitingsritueel

Data beschikbaar voor dit ritueel
18 oktober 10:30 uur
1 november 10:30 uur
22 november 10:30 uur
(je kan ook altijd contact opnemen voor andere datum in overleg)

Rebozo sluitingsritueel

Een Mexicaans ritueel. Als je mij kent, kun je het al weten; ik ben dol op rituelen.

Rituelen en oude tradities zijn er niet zomaar. Ze koesteren iets waardevols in zich en zijn eeuwenoud, zo ook het Rebozo sluitingsritueel. Zo vanzelfsprekend en toch zijn we het vandaag de dag niet meer gewend om rituelen uit te voeren en te ondergaan.

Het Rebozo ritueel is een ritueel voor en door vrouwen. Het is waardevol voor verschillende overgangsmomenten in het leven. Van oorsprong is het ontstaan om stil te staan bij de transitie van vrouw naar (op)nieuw) moeder. In de zwangerschap staat de vrouw met haar energie open, met openheid het nieuwe leven ontvangen en de wereld inzetten. Het sluiten van de doeken zorgt ervoor dat de vrouw energetisch weer terug komt bij zichzelf, haar eigen energie.

Indonesian meets Mexican

Met mijn eigen roots in Indonesië, al diep verbonden met de vele rituelen, ontstond daar ineens ook de verbinding met dit Mexicaanse ritueel. Ik ontmoette een prachtige vrouw. Een ontmoeting die als heel vertrouwd voelde. Samen verbonden en ontdekten we onze vriendschap. Nog vers en jong, maar onze zielen wisten al.

Aan de keukentafel deelden we onze dromen en werden er nieuwe ideeën geboren. Deze dromen raakten elkaar en zo ontstond de start van deze prachtige samenwerking.

Allebei gedreven om iets ouds als het Rebozo ritueel opnieuw de wereld in te brengen. Een gekoesterde, geborgen plek te faciliteren waar vrouwen zich gedragen voelen. We delen de wens om de hedendaagse vrouw weer in haar kracht te zetten, met alle aandacht voor dat wat is en mag zijn.

Wij zijn Mandí (links) en Sabrina.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het Rebozo ritueel is daar een prachtige manier voor. Zo diep ondersteunend en transformerend na een geboorte, de overgang van het archetype ‘Maiden’ naar ‘Mother’. Als ook bij andere overgangsmomenten in het leven van een vrouw. Zo als de hormonale overgang, waarbij de vrouw transformeert van het archetype ‘Mother’ naar ‘Crone’, van ‘moeder’ naar ‘wijze vrouw’.

Verder is het Rebozo ritueel ook heel helend bij andere grote of kleinere overgangsfases in het leven, zoals

  • na het afbreken van een moeilijke relatie;
  • ziekte; verlies geboorte;
  • abortus;
  • het uit huis gaan van de kinderen;
  • het bekrachtigen van een innerlijke veranderingen;
  • na het helen van trauma en meer.

    Je kan deze behandeling in vele situaties beleven en als krachtig ervaren. Het is niet alleen heel waardevol om te sluiten maar het kan je ook (nieuwe) waardevolle inzichten en informatie geven. 

*Dit zijn pakketten om jou een beetje te helpen bij het maken van een keuze maar past er iets anders of voel jij dat er iets anders nodig is, bespreek dit dan met ons. Wij kijken dan samen wat er passend kan zijn. Sabrina (Atelier Zachtheid) en Mandí (Rumah Mandí) werken ook beide zelfstandig.